Share

Sharing is caring!

cons online

Îi mulțumesc pe această cale partenerului meu, Webadviser, pentru profesionalismul cu care a facilitat pentru oamenii care au nevoie, consilierea on-line.

Consilierea on-line este accesibilă şi comodă, oferind oamenilor oportunitatea de a rămâne în confortul propriei case în timpul şedinţelor de terapie.

Prin consilierea on-line pot fi surmontate cu succes bariere logistice, cum ar fi:

  • Distanţa (uneori clienţii locuiesc în altă ţară, dar doresc accesul la un terapeut vorbitor în limba maternă)
  • Mobilitate fizică redusă, din motive de sănătate
  • Necesitatea de a ţine şedinţa în afara orelor tradiţionale de program (ori dimineaţa, foarte devreme, ori seara, foarte târziu)
  • Deplasări ale clientului în interes de serviciu

De ce ar trebui să plătesc pentru consilierea psihologică profesionistă/terapie?

Asistenţa profesionistă te poate ajuta să îţi identifici nevoile astfel încât vei fi capabil să le acoperi într-o manieră mai rapidă şi eficientă. Tehnicile folosite conduc la rezultate deoarece au o validitate ştiinţifică si eficacitate mai mare decât „sfaturile” prietenilor sau familiei.

Dacă ai avea nevoie de un antibiotic pentru o infecţie nu ai ezita să consulţi un doctor pentru tratamentul corect, nu? De ce sănătatea ta mentală  nu ar avea nevoie de un tratament corect?

Din păcate, cei mai mulţi oameni au grijă mai bine de propriile autoturismele decât de sănătatea lor emoţională. Din când în când şi psihicul tău are nevoie de o revizie sau îmbunătăţire….

Un bun psiholog merită fiecare bănuţ. Deoarece, cu ajutorul lui „răscumperi” cea mai importantă şi irecuperabilă resursă a vieţii unui om pe Pamânt: TIMPUL!

Pentru cine nu este potrivită terapia prin internet?

Dacă ai simptome psihotice: halucinaţii, dezorganizare psihică masivă, iluzii.

Dacă ai sub 18 ani, ai avut tentative de suicid şi ai nevoie de un sprijin mai intens sau chiar spitalizare.

Consilierea on-line/telefonică o Înlocuieşte pe cea faţă-în-faţă?

Rezultatele terapiei depind foarte mult de timpul şi energia pe care eşti dispus/ă să o investeşti în procesul de vindecare. Asta presupune o implicare personală şi dorinţa de a te uita cu onestitate la dificultăţile tale. Exact ca şi în alte forme de terapie.

Formele de comunicare on-line/telefonice au limitările lor specifice. Însă dacă în economia situaţiei este o formă mai avantajoasă de acces la servicii de consiliere psihologică, atunci se poate apela cu încredere la ea.